Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящо в Народното събрание
неделя, 27/05/2018
  • 18:30

    Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на откриването на 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица”. Той ще започне на 27 май 2018 г. от 18.30 часа в Ботев парк в Козлодуй.

    Преди това Цвета Караянчева ще разговаря с млади хора, решили да извървят стъпките на Ботевите четници. Тази година походът, в който се очаква да участват повече от 1000 младежи от цялата страна, е под патронажа на председателя на Народното събрание.

    В 19.50 часа на палубата на Националния музей-параход „Радецки” председателят на парламента ще наблюдава възстановка на превземането на парахода от Ботев и неговите съратници, която ще продължи и на Козлодуйския бряг.

    След това председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в тържествения заря-проверка пред паметника на Христо Ботев в Козлодуй. Тя ще започне в 21.45 часа. Председателят на парламента ще произнесе слово по повод годишнината от подвига на Ботев и падналите за свободата на България.

вторник, 29/05/2018
сряда, 30/05/2018
четвъртък, 31/05/2018
Връзки
Държавен вестник
Държавен вестник
Официално издание на Република България
Регистър
Регистър
по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси
Регистър
Регистър
по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление
Студентската програма
Студентската програма
за законодателни проучвания в Народното събрание
Международна
Международна
парламентарна стипендия на Германския Бундестаг