Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
вторник, 25/09/2018
 • 10:00
  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие на на 25 септември 2018 г., от 10.00 часа академичната година в Техническия университет в София.

  Тя ще поздрави преподавателите и студентите на церемонията по откриването.


сряда, 26/09/2018

 • 10:50

  Делегация на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора, водена от нейния председател Адриян Вуксанович, ще бъде на официално посещение в България на 26 септември 2018 г. Визитата е по покана на председателя на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове на Народното събрание Кристиан Вигенин.

  Председателят на българския парламент Цвета Караянчева ще разговаря с черногорските парламентаристи в 10.50 часа. Непосредствено след това те ще имат среща с народните представители от Групата за приятелство България-Черна гора в 44-то Народно събрание в зала „Изток“ на парламента.

  В 15.00 часа в зала 134 на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ №1, ще започне срещата на делегацията на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора с депутатите от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове.

  След срещата – около 16.30 часа, председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора Адриян Вуксанович ще дадат изявления за представителите на медиите.

  В рамките на визитата са предвидени срещи със заместник-председателя на 44-то Народно събрание Явор Нотев, с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и със заместник-министъра на външните работи Емилия Кралева. Черногорските парламентаристи ще посетят Рилския манастир, който е сред обектите на световното историческо наследство на ЮНЕСКО, и храм–паметника „Свети Александър Невски”.четвъртък, 27/09/2018


петък, 28/09/2018