Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В писмо до председателя на Европейския парламент Георги Пирински се обръща за личната му подкрепа въпросът за българските медици да бъде включен в дневния ред на първата седмица от сесията на ЕП
09/01/2007

В писмо до председателя на Европейския парламент Георги Пирински се обръща за личната му подкрепа въпросът за българските медици да бъде включен в дневния ред на първата седмица от сесията на ЕП

9 януари 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати днес, 9 януари 2007 г. писмо до председателя на Еворпейския парламент Жозеп Борел.

В писмото се казва:

“Бих искал отново да Ви благодаря, че лично дойдохте в София и уважихте с присъствието си празненствата на 1 януари т. г. по повод присъединяването на България към Европейския съюз и особено за топлите Ви думи, произнесени в Националния дворец на културата.

Същевременно бих желал отново да привлека вниманието Ви към въпроса за българските медицински сестри и палестинския лекар, който придоби нова острота след потвърждаването на 19 декември м. г. на смъртните им присъди от либийския съд.

Както навярно сте информиран, българската страна е поставила този въпрос за включване в дневния ред на заседанието на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС на 22 – 23 януари т. г., като очакваме Съветът да приеме и съответни заключения.

Тъй като Европейският парламент нееднократно се е занимавал с този въпрос, би било уместно да вземе становище по него по време на сесията си, започваща на 15 януари т. г. Затова се обръщам към Вас за личната Ви подкрепа той да бъде включен по подходяща процедура в дневния ред на първата седмица на сесията, като дебатът по възможност приключи с приемането на резолюция.”

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини