Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински се срещна със заместник министър-председателя на Великобритания Джон Прескот
23/01/2007

ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДЖОН ПРЕСКОТ

23 януари 2007 г.

Председателят на парламента Георги Пирински прие на 23 януари 2007 г. в Народното събрание заместник министър-председателя на Великобритания Джон Прескот.

На срещата Георги Пирински изрази признателност за постоянната и особено ценна подкрепа на Великобритания за присъединяването на България към Европейския съюз. От своя страна заместник министър-председателят на Великобритания Джон Прескот потвърди позицията на страната си за разширяването на ЕС и отбеляза необходимостта от намирането на нови институционални решения за пълноценното развитие на Евросъюза.

В разговора бе потвърдена взаимната висока оценка за развитието на парламентарните контакти и двустранното сътрудничество във всички области. За това красноречиво сочи размяната на посещения на най-високо ниво, бе отбелязано по време на разговора.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изрази пред британския гост благодарност за последователната ангажираност на Великобритания в търсенето на работещи решения във връзка със случая с осъдените български медици в Либия.

От своя страна Джон Прескот потвърди решимостта на своята страна за продължаване на усилията по случая.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини