Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински участва в Брюксел в Първата сесия “Беседи за Европа” в рамките на инициативата “Да дадем душа на Европа”
29/01/2007

Георги Пирински участва в Брюксел в Първата сесия “Беседи за Европа” в рамките на инициативата “Да дадем душа на Европа”

Брюксел, 29 януари 2007 г.

 

Председателят на Народното събрание Георги Пирински участва в Първата сесия “Беседи за Европа” в рамките на инициативата “Да дадем душа на Европа”.

Форумът се проведе в Брюксел на 29 януари 2007 г. в сградата на Европейския икономически и социален комитет. Срещата беше организирана съвместно от Европейския парламент и Европейския икономически и социален комитет.

Сесията беше открита от председателя на Европейския икономически и социален комитет Димитрис Димитриадис и говорителя на инициативата “Да дадем душа на Европа” Фолкер Хасемер.

Темите на сесията бяха представени от председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг. В дискусиите участваха председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателят на Европарламента Ханс-Герт Пьотеринг, депутати от ЕП.

Първата беседа беше представена от световноизвестния диригент Даниел Баренбойм, който акцентира върху обединяващата сила на музиката и постави европейската култура в перспективата на отношенията между Израел и Палестина.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински акцентира в изказването си пред форума върху българския културен принос за развитието на европейската цивилизация.

В белгийската столица председателят на българския парламент се срещна с председателя на Сената на Белгия г-жа Ан-Мари Лизен и с говорителите на инициативата “Да дадем душа на Европа” г-жа Неле Хертлинг и Фолкер Хасемер. С тях той обсъди конкретни перспективи за културата като фактор за структурното развитие на Югоизточна Европа, за участието на региона в Берлинската инициатива, както и за участието на младите хора в този процес.

Георги Пирински се срещна и с представители на Националната федерация на медицинските сестри на Белгия в сградата на българското посолство. Председателят на Народното събрание изрази благодарността и признанието на българската страна за тяхното съпричастие и подкрепа за българските медицински сестри в Либия.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини