Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ученици от Националното сдружение Български европейски клубове бяха „За един ден” депутати от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове на Народното събрание
15/05/2012

Ученици от Националното сдружение Български европейски клубове в средните училища бяха „За един ден” депутати от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове на Народното събрание. Българският парламент разчита младите хора да генерират ключовите послания за бъдещето на България и  Обединена Европа, отбеляза председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Моника Панайотова.

Целта на днешната ни инициатива е да разберем как вие си представяте България след 10 години в контекста на нейното европейско членство, за да знаем какви са вашите възприятия и какво трябва да се промени, подчерта Моника Панайотова.

Всеки от двадесетте участници представи собствената си позиция на тема „България в Европа 2020”. Сред обсъжданите теми бяха външната политика и присъединяването на България към Еврозоната, усвояването на средствата, предоставени от Европейския съюз, енергийната ефективност, изменението на климатичните условия, екологичните проблеми и нуждата от създаване на пречиствателни станции.

Съветникът към представителството на Европейската комисия в България Петър Нацев подчерта необходимостта от ясна аргументация и добра структура на мненията, за да получат институциите градивна критика, на базата на която да подобряват европейското законодателство.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Димитър Главчев, председател на 44-то Народно събрание
Видео излъчване от Народното събрание

Избор на заместник-председатели на Комисията за финансов надзор, ръководещи съответно управление "Надзор на инвестиционната дейност" и "Осигурителен надзор"

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини