Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ученици от Националното сдружение Български европейски клубове бяха „За един ден” депутати от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове на Народното събрание
15/05/2012

Ученици от Националното сдружение Български европейски клубове в средните училища бяха „За един ден” депутати от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове на Народното събрание. Българският парламент разчита младите хора да генерират ключовите послания за бъдещето на България и  Обединена Европа, отбеляза председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Моника Панайотова.

Целта на днешната ни инициатива е да разберем как вие си представяте България след 10 години в контекста на нейното европейско членство, за да знаем какви са вашите възприятия и какво трябва да се промени, подчерта Моника Панайотова.

Всеки от двадесетте участници представи собствената си позиция на тема „България в Европа 2020”. Сред обсъжданите теми бяха външната политика и присъединяването на България към Еврозоната, усвояването на средствата, предоставени от Европейския съюз, енергийната ефективност, изменението на климатичните условия, екологичните проблеми и нуждата от създаване на пречиствателни станции.

Съветникът към представителството на Европейската комисия в България Петър Нацев подчерта необходимостта от ясна аргументация и добра структура на мненията, за да получат институциите градивна критика, на базата на която да подобряват европейското законодателство.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини