Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът облекчи процедурата по почистване на реките от наноси
08/06/2016

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за водите, които целят облекчаване на процедурата по почистване на реките от наносни натрупвания. Измененията са внесени от Станислав Иванов и група народни представители.

В момента областните управители имат задължения да организират и координират дейностите по почистване на речните легла извън границите на урбанизираните територии. Когато е необходимо и изземване на наносни отложения, областният управител да може да организира и тяхното отстраняване, предвиждат измененията. Басейновите дирекции ще издават разрешителни за дейностите, които ще се предприемат за осигуряване на нормална проводимост на реката.

Депутатите приеха на първо четене и промени в Закона за водите, внесени от Димитър Делчев и Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Измененията предвиждат да отпадне задължението за монтиране на водомери на рибарници, изградени на река, за да се отчита влизащата вода. Нашето предложение е свързано с една недомислица в законодателството, посочи Ананиев. В момента няма сертифицирана служба и водомер, който може да бъде поставен, отбеляза той. Ананиев посочи, че отмяната на монтирането на измервателна апаратура няма да се прилага при използване на изкуствени химически вещества.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини