Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие на второ четене законопроект за предоставяне на помощ за изплащане на задължения на "Национална електрическа компания" ЕАД за АЕЦ "Белене"
28/09/2016

Парламентът прие на второ четене Законопроект за предоставяне на помощ за изплащане на задължения на "Националната електрическа компания" ЕАД, внесен от Министерския съвет. В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че целта на законопроекта е да се осигурят финансови средства на НЕК за заплащане на присъдените суми по арбитражно дело във връзка с проекта АЕЦ "Белене".

Помощта е възмездна, а Министерският съвет чрез бюджета на енергийното министерство, осигурява плащанията по реда на Закона за публичните финанси. НЕК не заплаща лихви за ползваната помощ и не предоставя обезпечения, записаха депутатите.

Условията за предоставяне и за възстановяване на помощта ще се определят от МС. Средствата се отпускат въз основа на Споразумение между министъра на енергетиката и НЕК , одобрено от правителството, наведнъж или на части на базата на Споразумение за окончателно уреждане на отношенията между страните по арбитражното дело.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини