Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за движението по пътищата, с които се регламентират санкции за навлизане в участък с временна забрана заради метеорологичните условия
18/01/2017
Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за движението по пътищата, с които се регламентират санкции за навлизане в участък с временна забрана заради метеорологичните условия.

При отказ да се изпълни нареждане на контролния орган да не се навлиза в участък с временна забрана, се предвижда лишаване от управление на пътното превозно средство до три месеца и глоба от 1000 лева. Ако собственик допусне водач да наруши забраната, се спира колата от движение до три месеца, предвиждат измененията.

Парламентът прие на второ четене и промени в Закона за акцизите и данъчните складове, според които малките казани за варене на ракия ще са с вместимост до 1000 литра обем, а не както досега до 500 литра. След гласуването на измененията всяко домакинство ще има право да произвежда в домашни условия не повече от 10 хектолитра чист алкохол на година от грозде и плодове собствено производство за лично потребление.

За издаване на лиценз за управление на данъчен склад да се подава писмено искане до директора на Агенция "Митници", което съдържа документ, доказващ, че дестилационните съоръжения за производство на етилов алкохол, дестилати и спиртни напитки са закупени от лице, регистрирано по Закона за виното и спиртните напитки, предвиждат промените. С тях се регламентира създаване на регистър на всички търговци, производители и вносители на съоръжения за варене на алкохол.

Народното събрание подкрепи продължаването на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и на действията на Министерския съвет за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лева.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член и заместник–председател на НБКСРС

Избор на председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

    Последни новини