Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Паметникът на свободата на връх Шипка, беседка от градините на Двореца в Балчик, часовникови кули, възрожденски къщи, вятърни мелници и воденици могат да бъдат видяни на изложба от макети в Народното събрание. Творбите са на участници в националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети”...
15/06/2017

Паметникът на свободата на връх Шипка, беседка от градините на Двореца в Балчик, часовникови кули, възрожденски къщи, вятърни мелници и воденици могат да бъдат видяни на изложба от макети в Народното събрание. Творбите са на участници в националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети” и са показани в парламента по инициатива на народния представител Павел Христов.

Директорът на Център за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс, град Варна, Монка Николова благодари за поканата в Народното събрание да бъдат показани малка част от макетите, които са създадени за конкурса. Тя отбеляза, че всяка година в надпреварата участват около 50 макета, изработени от ученици от цялата страна. Целта на конкурса е не само да покаже сръчността и уменията на децата, но и да даде възможност на учениците да се запознаят по-подробно с историята на самия обект и епохата, в която той е създаван, уточни Монка Николова.

Конкурсът „Българските архитектурни паметници в макети” е организиран за първи път през 2010 г. Всяка година творбите на децата са посветени на различни теми, сред които възрожденски къщи, църкви, часовникови кули, вятърни мелници и воденици.

Изложбата ще гостува на Народното събрание 10 дни.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член и заместник–председател на НБКСРС

Избор на председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

    Последни новини