Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Паметникът на свободата на връх Шипка, беседка от градините на Двореца в Балчик, часовникови кули, възрожденски къщи, вятърни мелници и воденици могат да бъдат видяни на изложба от макети в Народното събрание. Творбите са на участници в националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети”...
15/06/2017

Паметникът на свободата на връх Шипка, беседка от градините на Двореца в Балчик, часовникови кули, възрожденски къщи, вятърни мелници и воденици могат да бъдат видяни на изложба от макети в Народното събрание. Творбите са на участници в националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети” и са показани в парламента по инициатива на народния представител Павел Христов.

Директорът на Център за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс, град Варна, Монка Николова благодари за поканата в Народното събрание да бъдат показани малка част от макетите, които са създадени за конкурса. Тя отбеляза, че всяка година в надпреварата участват около 50 макета, изработени от ученици от цялата страна. Целта на конкурса е не само да покаже сръчността и уменията на децата, но и да даде възможност на учениците да се запознаят по-подробно с историята на самия обект и епохата, в която той е създаван, уточни Монка Николова.

Конкурсът „Българските архитектурни паметници в макети” е организиран за първи път през 2010 г. Всяка година творбите на децата са посветени на различни теми, сред които възрожденски къщи, църкви, часовникови кули, вятърни мелници и воденици.

Изложбата ще гостува на Народното събрание 10 дни.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Димитър Главчев, председател на 44-то Народно събрание
Видео излъчване от Народното събрание

Избор на членове на ВСС от квотата на Народното събрание

Избор на заместник председатели на Комисията за финансов надзор, ръководещи съответно управление "Надзор на инвестиционната дейност" и "Осигурителен надзор"

    Последни новини