Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева отговаряха на въпроси на народни представители във времето за парламентарен контрол
07/07/2017

Министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева отговаряха на въпроси на народни представители във времето за парламентарен контрол.

Основният проблем е Брекзит, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на председателя на ПГ „БСП за България“ Корнелия Нинова относно т.нар. Бяла книга за развитието на Европа и мигрантските квоти.

Министър-председателят посочи, че България има интерес да участва в силна и обединена Европа с повече интеграция. Той отбеляза, че Бялата книга представя пет сценария и че всеки един от петте модела съдържа възможности и предизвикателства. Борисов допълни още, че голямо значение за нас имат Шенгенското пространство и еврозоната.

Той припомни петте приоритета на българското председателство и че България разработва и национална програма за председателството, проектът за която предстои да бъде разгледан на МС следващата седмица.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини