Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Сътрудничеството с националните парламенти, предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и европейската перспектива на Западните Балкани обсъдиха Димитър Главчев и Мария Габриел
14/07/2017

Възможностите за сътрудничество с националните парламенти, предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и европейската перспектива на Западните Балкани обсъдиха председателят на Народното събрание Димитър Главчев и еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел.

Председателят на парламента поздрави Мария Габриел за назначаването й на поста еврокомисар по цифровизацията и подчерта, че нейният ресор е изключително важен. В сферата на дигитализацията има широки хоризонти, които могат да бъдат оползотворени и да донесат ползи за всички европейски граждани, добави Димитър Главчев.

Мария Габриел отбеляза, че ще работи за засилване на връзките между Европейската комисия и националните парламенти по темите, свързани с дигитализацията. Тя подчерта, че предстои да бъде приета актуализираната европейска стратегия за киберсигурност, по която вече има подготвен сериозен законодателен пакет на общоевропейско ниво. Мария Габриел изрази готовност да представи стратегията пред народните представители в българския парламент

Националните парламенти и европейските институции се стремят да намерят баланса по темите от общоевропейски характер, подчерта Димитър Главчев. По думите му резултати може да има само, ако се работи активно и се води конструктивен диалог.

Сред приоритетите на новия български еврокомисар са цифровият единен пазар и стъпките за подобряване на свързаността на страните от Западните Балкани.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Димитър Главчев, председател на 44-то Народно събрание
Видео излъчване от Народното събрание

Избор на членове на ВСС от квотата на Народното събрание

Избор на заместник-председатели на Комисията за финансов надзор, ръководещи съответно управление "Надзор на инвестиционната дейност" и "Осигурителен надзор"

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

Избор на председател, заместник-председател, секретар и членове на КРДОПБГДСРСБНА

    Последни новини