Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Портрети на известни българи представя в Народното събрание изложбата на художника от Бургас Георги Андонов
31/01/2018

Портрети на известни българи представя в Народното събрание изложбата на художника от Бургас Георги Андонов. Експозицията откри председателят на парламента Цвета Караянчева.

Народният представител от ПГ на ПП ГЕРБ Диана Саватева отбеляза, че това е второто от поредицата събития в парламента, свързани с културата на Бургас. Тя посочи, че изложбата съдържа 16 портрета на известни българи, като художникът е успял да изведе черта от характера на всеки един от своите герои и да го заключи в излъчването на платното.

Председателят на парламента Цвета Караянчева поздрави депутатите за инициативата им и изрази надежда това да се превърне в традиция. Тя отбеляза, че българският парламент винаги е отворен за талантливите творци на България, тук техните достижения могат да бъдат видени от гости на институцията както от страната, така и от чужбина. За  експозиция на Георги Андонов Цвета Караянчева посочи, че в нея са включени „портрети с душа – с душата на самия автор, това което той чувства към тях“. По думите й всеки един от портретите има поне една черта, която остава запомняща се.

Народният представител Вежди Рашидов отбеляза, че портретът има много измерения, той е едно странно послание за образ в историята, във времето.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на председател, заместник-председател и членове на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства

    Последни новини