Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В навечерието на 2 юни Цвета Караянчева, която е председател на инициативния комитет за честване на 170 години от рождението на Христо Ботев, подари на всеки депутат календар с неговия лик
01/06/2018

По повод 2 юни – Денят на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, Цвета Караянчева, която е председател на Националния инициативен комитет за честване на 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев, подари на всеки депутат календар с неговия лик.

За да не забравяме чутовната му храброст, неподражаем поетически гений и харизма, посочи Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание. Тя отбеляза, че 2 юни е ден, в който коленичим пред саможертвата на хилядите знайни и незнайни наши съотечественици, пролели кръвта си в борбите за национално освобождение.

„Ботев е недосегаем и за хулителите, и за ласкателите. Той държи съвестта ни будна и ни кара да осъзнаем, че физическата кончина е само стъпало към безсмъртието на духа“, подчерта председателят на парламента. „Отечеството, казва Ламартин, е  създадено от праха на мъртвите. Нека им отдадем дължимото, защото те са онази спойка, която от масата прави народ“, посочи Цвета Караянчева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини