Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „Морето! Най-голямото събитие” на бургаския художник Йордан Маринов
13/06/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „Морето! Най-голямото събитие” на бургаския художник Йордан Маринов. Експозицията, която включва близо 30 платна, се представя в парламента по инициатива на народните представители от Бургас.

Радвам се, че благодарение на нашите колеги от Бургас имаме възможността да подишаме малко морски въздух, да се насладим на красотата на картините на Йордан Маринов, отбеляза Цвета Караянчева при откриването на изложбата. Тя подчерта, че експозицията внася колорит, спокойствие и артистичност в българския парламент. С платната си Йордан Мирчев убедително показва, че прословутия артистичен дух на хората от крайбрежието не е просто легенда, а силно присъствие в съвременното българско изкуство, заяви председателят на Народното събрание.

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов поздрави народните представители от Бургас, че за пореден път инициират гостуване на художници от своя роден край в Народното събрание. Като човек на изкуството, аз истински се радвам, че картините на мариниста Йордан Мирчев се представят в парламента, отбеляза той.

Днес в Народното събрание гостува един от най-емблематичните бургаски художници и изтъкнат маринист, отбеляза народният представител Диана Саватева. Тя подчерта, че творчеството му е познато на ценителите и галеристите не само у нас, но и по света.

Това е първата ми самостоятелна изложба в София и се радвам, че тя се представя именно тук – в Народното събрание, каза художникът.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини