Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред проведе изнесено заседание на Учебно-тактическия полигон на Академията на МВР
20/06/2018
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред проведе изнесено заседание на Учебно-тактическия полигон на Академията на МВР. Целта на инициативата е членовете на комисията да добият преки впечатления в различни структури от сектора „Сигурност“, отбеляза председателят Цветан Цветанов.  Народните представители се запознаха на място с реализирания с швейцарско финансиране проект и с възможностите, които полигонът предоставя за обучение и практически действия на курсантите в условия, максимално близки до реалните.

Министър Валентин Радев уточни, че през 2010 г. е сключено споразумението, на базата на което 76 милиона франка са влезли в България по различни проекти. Това е знак, че МВР се отнася с особено внимание към тази тема, заяви още вътрешният министър. Полигонът ще се ползва не само от курсантите, но и от служителите. Всяка година около 2000 действащи полицаи преминават курсове на обучение във висшето учебно заведение на МВР, а на базата на договори се обучават и служители на други правоохранителни структури.

Участниците в изнесеното заседание наблюдаваха и демонстрация за задържане на нарушител от четвъртокурсници във факултет „Полиция“.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини