Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и участниците в 82-рото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ посетиха Авиационна база „Граф Игнатиево“
30/06/2018
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и участниците в 82-рото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ посетиха Авиационна база „Граф Игнатиево“.

Народното събрание е домакин на Срещата Европейски парламент – Конгрес на САЩ – трансатлантически диалог между законодателите на 29 и 30 юни 2018 г. Двете делегации се срещат редовно два пъти годишно в Европа и в САЩ. Срещите в Европейския съюз традиционно се провеждат в страната, председателстваща Съвета на ЕС.

Визитата е част от програмата на конференцията и е така нареченото „полево посещение“. Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов е участник в конференцията и е неформален домакин на посещението в авиобазата, тъй като е бил нейн командващ в периодите 1996-1999 и 2002-2005 г.

Ген. Попов запозна делегатите с дейността на авиобазата и показа модернизираните „Склад за гориво-смазочни материали”, „Модернизирана форсажна стоянка”, „Площадка за въоръжаване/разоръжаване”, „Спирачни системи”. В края на посещението гостите видяха най-новия хангар за обслужване на авиационна техника, както и самолетите в него – МИГ 21 и МИГ 29.

Авиобазата е водещо формирование от състава на българските Военновъздушни сили и единствената изтребителна база на страната ни. Нейната мисия е осигуряването на надеждна защита и гарантиране на въздушния суверенитет на Република България в интегрираната система за противовъздушна отбрана /ПВО/ на НАТО.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини