Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Архив Народно събрание

Официално се откри кампанията "Да засадим дърво"
21/03/2008

ГЕОРГИ БОЖИНОВ ОБЕДИНИ КОЛЕГИТЕ СИ
В КАМПАНИЯТА „ДА ЗАСАДИМ ДЪРВО”

Председателят на Парламентарната Комисия по околната среда и водите Георги Божинов даде старт на Националната кампания „Да засадим дърво” на тържество в Народното събрание .Той пожела човешката доброта да направи това чудо в живота на хората,което прави пролетта с обновлението на природата и припомни,че 50 милиона фиданки очакват да бъдат засадени .
Председателят на Народното събрание Георги Пирински подчерта ,че кампанията „Да засадим дърво има много силен обществен отзвук „.Това е израз на потребността да се обърнем към природата,да си спомним за вечното и стойностното и да го съхраним- каза още Георги Пирински.
Специални гости на тържеството бяха космонавта Георги Иванов и неповторимата Валя Балканска,които активно подържат инициативата. Георги Иванов ще призове космонавтите ,на срещата им през есента,.да бъдат инициатори на идеята „Да засадим дърво, за опазим зелената планета”.
Лице на кампанията са приятелите на Комисията по околната среда и водите Елица Тодорова и Стоян Янкулов..Те поднесоха като изненада песен, специално посветена на случая..
Народните представители засадиха пред парламента дръвчета . Споделиха,че такава високохуманна иницатива премахва политическите противоречия и ги обединява за общи дела. Поздравиха Георги Божинов , че в този случай е успял да направи това.
Почетните гости ,организаторите на инициативата и медийните партньори на кампанията БТА,БНР и БТА ,засадиха своите дръвчета..
Учениците от Музикалното училище и Националното художествено гимназия изненадаха минаващите пред Народното събрание с инструментални изпълнения.Те украсиха дърветата с призив за опазване на природата.