Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Архив Народно събрание

РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗФВС № 202-01-38, ВНЕСЕН ОТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА 03.07.2012 г. ОТНОСНО ПРЕМИИТЕ НА ОЛИМПИЙСКИТЕ МЕДАЛИСТИ, ПРИКЛЮЧИЛИ АКТИВНА СПОРТНА ДЕЙНОСТ
16/10/2012
На 17 октомври 2012 г. на редовно заседание на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата младежта и спорта, в зала 142 в сградата на Народно събрание на пл. "Княз Александър I" № 1, предстои да бъде разгледан за първо гласуване Законопроект за изменение на Закона за физическото възпитание и спорта № 202-01-38, внесен от Министерски съвет на 03.07.2012 г. На заседанието са поканени и ще присъстват доц. д-р Свилен Нейков – Министър на физическото възпитание и спорта, г-жа Стефка Костадинова – президент на Българския олимпийски комитет, Йордан Йовчев, Здравка Йорданова, Ваня Дерменджиева, Боян Радев, Ваня Гешева, Емил Вълчев, Евгения Раданова, Красимир Дунев, Христо Марков, председателят на Българската параолимпийска асоциация, както и председатели на Български спортни федерации.
Очакваните резултати от прилагането на предложеното законово изменение са създаването на по-благоприятни условия за насърчаване на усилията на българските спортисти към постигане на максимални спортни резултати при участието им в олимпийски и параолимпийски игри. Това е едно изключително признание в спортната кариера не само за самия спортист, но и за българската нация в международен аспект.