Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
сряда, 12/12/2018

 • 11:30

  Картини на деца от 143 СОУ „Георги Бенковски“ и от Националната търговско-банкова гимназия представя благотворителна изложба в Народното събрание. Експозицията, която е в подкрепа на каузата „Деца помагат на деца“, ще бъде открита от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на 12 декември 2018 г. в 11.30 часа в Европейския кът в сградата на парламента.

  Изложбата е организирана от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Събраните средства от продадените картини ще бъдат дарени на деца, лишени от родителска грижа.
 • 14:30

  Предизвикателствата и перспективите пред психиатрията в България ще бъдат обсъдени на кръгла маса в Народното събрание. Форумът, организиран от Националния център по обществено здраве и анализи, ще бъде на 12 декември 2018 г. в 14.30 часа в зала „Изток“ на парламента.

  На кръглата маса, която е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването, ще бъде представен докладът на Европейската психиатрична асоциация за грижата за психичното здраве в България и процеса на реформа. Ще бъдат обсъдени възможностите за повишаване на капацитета на специалистите от първичната извънболнична медицинска помощ в България за превенция и ранно откриване на психичноздравни проблеми.

  В форума ще участват председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, директорът на Националния център по обществено здраве и анализи доц. д-р Христо Хинков, националният консултантн по психиатрия проф. Дроздстой Стоянов и доц. Михаил Околийски от офиса на Световната здравна организация в България. На него са поканени представители на държавните институции, на съсловните организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.четвъртък, 13/12/2018петък, 14/12/2018понеделник, 17/12/2018
 • 12:00
  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи голямата награда в категорията „Археолог на годината“ на церемонията по присъждане на Годишните награди „Чудесата на България“. Събитието ще бъде на 17 декември 2018 г. в 12.00 часа, в Пловдив, Малката базилика.
  В церемонията ще участват народни представители, представители на изпълнителната и местната власт.

 • 19:00
  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи наградата „Студент на годината”. Официалната церемония, на която ще бъдат обявени носителите на Националния приз „Студент на годината” на Националното представителство на студентските съвети, ще бъде на 17 декември 2018 г. от 19.00 часа в зала 3 на Националния дворец на културата. Млади хора ще бъдат удостоени с националния приз в 15 категории, като един от тях ще получи и голямата награда „Студент на годината“.
  На церемонията ще бъдат отличени още докторант на годината, както и студент с българско гражданство, обучаващ се извън пределите на страната.


вторник, 18/12/2018

сряда, 19/12/2018