Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
понеделник, 17/06/2019
 • 10:00
  Председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе ще бъде на официално посещение в България начело на парламентарна делегация. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

  Посещението ще започне на 17 юни 2019 г. в 10.00 часа с церемония по полагане на венец на Паметника на незнайния воин. В 10.20 часа гостът ще се срещне с председателя на българския парламент Цвета Караянчева.

  В 11.00 часа е предвидено съвместно изявление за медиите.

  Грузинската парламентарна делегация ще разгледа пленарната зала и ще разговаря в зала „Запад“ с Групата за приятелство България – Грузия. Гостите ще се срещнат и със заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев. По-късно те ще разговарят с президента Румен Радев.

  На 18 юни 2019 г. в 10.00 часа председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе ще се срещне с Негово Светейшество Неофит – Патриарх български и митрополит Софийски. По-късно делегацията ще посети Велико Търново, където ще разгледа музея „Възраждане и Учредително събрание“ и Архитектурно-исторически резерват „Царевец“ и ще се срещне с кмета на общината Даниел Панов.

сряда, 19/06/2019
четвъртък, 20/06/2019

 • 10:00

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще поеме от името на българския парламент ротационното председателство на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) на 53-ата Генерална асамблея на организацията. Форумът, чийто домакин е азербайджанският Милли Меджлис, ще бъде на 20 и 21 юни 2019 г. в Баку. В него ще участва и председателят на парламентарната Група за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид.

  53-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще бъде открита на 20 юни 2019 г. от председателя на Националното събрание на Азербайджан и ротационен председател на организацията Октай Асадов. Обръщение към парламентаристите ще направи президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще поздрави участниците и гостите на Генералната асамблея и ще участва в нейната работа. В рамките на форума Цвета Караянчева ще има среща с председателя на азербайджанския Милли Меджлис Октай Асадов.

  На 21 юни 2019 г. преди закриването на 53-ата Генерална асамблея на ПАЧИС председателят на азербайджанския парламент ще предаде председателството на организацията на Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание ще направи изказване пред парламентаристите, в което ще очертае приоритетите, по които ще работи България като председател на ПАЧИС.

  България е сред страните-учредителки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и е ангажирана активно в процесите за реформиране и адаптиране на организацията към съвременните предизвикателства. Страната ни ще бъде председател на Парламентарната асамблея на ПАЧИС през втората половина на 2019 г. През ноември в София ще бъде организирана 54-ата Генерална асамблея на организацията.петък, 21/06/2019 • 12:00

  Промени в Закона за енергетиката, регламентиращи либерализацията на пазара на природен газ, ще обсъди на заседанието си на 21 юни 2019 г. парламентарната Комисия по енергетика. Гост на дискусията ще бъде заместник-генералният директор на Генерална дирекция „Енергетика“ към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард.

  Заседанието ще бъде от 12.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание, пл. „Народно събрание“ 2.


вторник, 25/06/2019

сряда, 26/06/2019