Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
Председателят на парламента Цецка Цачева ще произнесе слово пред Кнесета на Държавата Израел в рамките на участието си в Йерусалим във Втората политическа конференция „Демокрация, мир, диалог”, организирана от „Приятели на Израел в Европейския парламент”

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще произнесе слово пред Кнесета на Държавата Израел. Изказването ще бъде на 7 февруари 2011 г. в рамките на участието й във Втората политическа конференция „Демокрация, мир, диалог”, организирана от „Приятели на Израел в Европейския парламент”. Във форума, който ще се проведе от 5 до 7 февруари 2011 г. в Йерусалим, ще участват и български депутати и членове на България в Европейския парламент.

Над 500 държавници, председатели на парламенти, политически лидери и наблюдатели са поканени на конференцията. Встъпително изказване пред участниците във форума ще направи президентът на Държавата Израел Шимон Перес. На конференцията ще бъдат обсъдени широк кръг актуални теми, свързани с партньорството между Европейския съюз и Израел. Доклади ще изнесат израелски и европейски парламентаристи и представители на изпълнителната власт.

Председателят на българския парламент Цецка Цачева е поканена да направи основното изказване пред специална сесия на Кнесета на Израел в рамките на форума. На сесията ще говори министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман.

По време на посещението си председателят на Народното събрание ще се срещне с изявени представители на българската еврейска общност в Израел.

На 6 февруари 2011 г. заедно с видния израелски историк Михаел Бар-Зоар тя ще открие Кръгла маса, посветена на паметта за Холокоста и спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.