Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящо в Народното събрание
вторник, 19/03/2019
  • 10:00

    Пътуващата изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, ще бъде представена на 19 март 2019 г. в Хасково. Експозицията ще бъде открита в 10.00 часа в зала „Марица“ в сградата на Областната администрация от областния управител на област Хасково Станислав Дечев. Жителите и гостите на Хасково ще могат да я разгледат до 22 март.

    По повод 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ подготви  изложба, посветена на тези значими събития от историята. В експозицията са представени исторически факти и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. В нея са включени моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които следват в новата история на България.

    На откриването на изложбата са поканени народните представители от Хасковски избирателен район, представители на държавните институции, местната власт, юристи, историци, учители и ученици, както и всички граждани на област Хасково.

сряда, 20/03/2019
четвъртък, 21/03/2019
петък, 22/03/2019
Последни законопроекти
Връзки
Държавен вестник
Държавен вестник
Официално издание на Република България
Регистър
Регистър
по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
Регистър
Регистър
по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление
Студентската програма
Студентската програма
за законодателни проучвания в Народното събрание
Международна
Международна
парламентарна стипендия на Германския Бундестаг