Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящо в Народното събрание
сряда, 20/11/2019
 • 09:00 Пленарно заседание
 • 10:00

  Народното събрание е домакин на 54-ата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Основна тема на форума, който ще събере в София делегации от парламентите на 12-те държави-членки на организацията, ще бъде „Европейските измерения на Черноморското икономическо сътрудничество – актуално състояние и перспективи на сътрудничеството ЕС-ЧИС“.

  Председателят на Народното събрание и председател на ПАЧИС Цвета Караянчева ще открие 54-ата Генерална асамблея на 20 ноември 2019 г. в 10.00 часа в зала „Роял“ на „София Хотел Балкан“. Предвижда се участниците да бъдат поздравени от ръководителя на делегацията на Народното събрание в ПАЧИС Петър Кънев и от генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев. Изказвания ще направят председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Джема Грозданова и председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Драгомир Стойнев. На откриването са поканени представители на други парламентарни асамблеи, международни организации и посланиците на държавите-членки на ПАЧИС.

  В 10.40 часа участниците във форума ще си направят обща снимка.

  В първия ден пред 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще бъде представена информация за дейността на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), на Черноморската банка за търговия и развитие, на Международния център за черноморски изследвания, на Съюза на сдруженията за пътен транспорт на ЧИС и на Мрежата на черноморските университети. Предвидено е да бъдат избрани заместник-председатели на ПАЧИС и да бъде приета препоръка за “Сключване на преференциални търговски споразумения с оглед премахване на двойното данъчно облагане между държавите-членки на ЧИС”.

  По-късно ръководителите на националните делегации в ПАЧИС ще направят изказвания по основната тема на 54-ата Генерална асамблея - “Европейските измерения на Черноморското икономическо сътрудничество – актуално състояние и перспективи за сътрудничество между ЕС и ЧИС”. Същия ден участниците във форума ще дискутират по темата „Правни и политически аспекти на развитието на транспортните маршрути в региона на ЧИС“.

  На 21 ноември 2019 г. от 9.00 часа участниците в 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще започнат работа с обсъждане на препоръка по доклад на тема „Безработица в държавите-членки на ЧИС. Ролята на държавата за насърчаване на разкриването на работни места“. Ще бъдат приети решения за пролетното заседание на Генералната асамблея през 2020 г.

  Народното събрание на Република България е председател на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество от 1 юли до 31 декември 2019 г. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева официално пое председателството на организацията по време на 53-ата Генернална асамблея на ПАЧИС в Баку. Цвета Караянчева декларира, че България поема председателството на ПАЧИС решена да допринесе за засилване на интерпарламентарното сътрудничество и да постигне съществени резултати в полза на гражданите от нашия регион.

 • 14:00 Заседание на Комисия по икономическа политика и туризъм
 • 14:30 Заседание на Комисия по труда, социалната и демографската политика
четвъртък, 21/11/2019
петък, 22/11/2019
Последни законопроекти
Връзки
Държавен вестник
Държавен вестник
Официално издание на Република България
Регистър
Регистър
по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
Регистър
Регистър
по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление
НЦПИ
НЦПИ
Национален център за парламентарни изследвания
Студентската програма
Студентската програма
за законодателни проучвания в Народното събрание
Международна
Международна
парламентарна стипендия на Германския Бундестаг