Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински почете паметта на загиналите за свободата на Добруджа
25/09/2006
ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА ДОБРУДЖА
25 – 26 септември 2006 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински бе на посещение в Добрич за участие в тържествата по случай празника на града. На 25 септември се навършиха 66 години от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България. “Днес е денят, в който трябва да отдадем почит пред паметта на всички, постигнали успеха на една кауза, изстрадана от добруджанци”, заяви Георги Пирински на тържественото заседание на Общинския съвет. Той подчерта, че с приемането на България и Румъния в Европейския съюз Добруджанският край в идните години ще се развива в партньорство със северната ни съседка.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински, както и представители на други държавни и общински институции поднесоха венци и цветя в мемориалния комплекс във военното гробище-музей. Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите за свободата на Добруджа. За 66-ата годишнина от освобождението на Южна Добруджа от чуждо владичество в Добрич бяха делегации от градове-побратими в Беларус, Украйна, Унгария, Македония, Турция, както и представители на консулските служби на Русия, Швеция, Норвегия, Румъния.

По време на посещението на председателя на парламента в Добрич беше проведена среща с общинските съветници, общественици, служители от данъчната администрация и бизнесмени. На нея бяха обсъдени теми, свързани с данъчното законодателство.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински заяви пред участниците във форума, че след 1 януари 2007 г., а и дотогава, ще продължи много внимателното следене дали в България се прилагат стриктно изискванията на Европейския съюз.

“Ще се прави много детайлна, сериозна и прецизна проверка, включително и на място, за развитието на няколко чувствителни области - правосъдие, борба с организираната престъпност, пране на пари, системата за разплащане в селското стопанство и финансовия контрол върху усвояването на средства от структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз”, заяви Георги Пирински на срещата с данъчни служители, общински съветници и представители на бизнеса в Добрич.

Георги Пирински посети също Генерал Тошево, Шабла и Балчик.


Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини