Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински откри годишната среща на Асоциацията на световните информационни агенции
28/09/2006
Георги Пирински откри годишната среща на Асоциацията на световните информационни агенции

Основно предизвикателство за медиите днес е как информацията да бъде едновременно продаваема и достатъчно съдържателна, за да удовлетвори дълготрайния интерес и потребностите на днешното информационно общество. Това заяви председателят на парламента Георги Пирински на 28 септември 2006 г. при отриването на годишната среща на Асоциацията на световните информационни агенции в София. Домакин на форума е Българската телеграфна агенция.

Пред предизвикателствата на информационното общество в различна степен са изправени всички – журналистите като посредници в информационния процес, политиците като източници и обект на информационен интерес и всеки гражданин, заяви Георги Пирински пред участниците във форума. Той изтъкна ролята на информационните агенции като първоизточник на информацията, която впоследствие се ретранслира, възпроизвежда и формира средата, в която живеем.

България е домакин на тази среща два дни след Доклада на Европейската комисия и този факт придава още по-голямо значение на форума за нас, българите, каза генералният директор на БТА Максим Минчев. Той приветства участниците в срещата и им пожела по време на престоя си в София да опознаят България и да се убедят, че страната ни заслужено ще бъде член на ЕС.

След бурното развитие на интернет, светът вече е друг и информационният поток се промени по уникален начин, каза при откриването директорът на датската информационна агенция Уфе Сьоренсен. По думите му, днес информационните агенции ще трябва да бъдат още по-надеждни, да ускорят работата си и да поставят нещата в перспектива.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини