Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание отбеляза на Тържествено заседание приемането на България в ЕС
11/01/2007

Народното събрание отбеляза на Тържествено заседание приемането на България в Европейския съюз

11 януари 2007 г.

Народното събрание проведе на 11 януари 2007 г. Тържествено заседание, посветено на членството на България в Европейския съюз и на европейския дневен ред на българския парламент.

В началото на заседанието прозвуча химнът на Република България.

Слово при откриването произнесе председателят на Народното събрание Георги Пирински. Президентът на Република България Георги Първанов и министър-председателят Сергей Станишев направиха обръщения в пленарната зала.  Изказвания на Тържественото заседание направиха и председателите на парламентарните групи в 40-то Народно събрание.

В заседанието участваха Президентът на Република България Георги Първанов и министър-председателят Сергей Станишев. Присъстваха също членовете на Министерския съвет, висшите магистрати, членовете на Конституционния съд, представители на вероизповеданията в България, ръководители на държавни институции, началникът на Генералния щаб на Българската армия, представители на местното самоуправление. Гости на заседанието бяха лидерите на политически партии и коалиции, представени в 40-то Народно събрание, членовете на дипломатическия корпус, ръководителите на синдикатите, представители на браншови и пенсионерски организации, главните редактори на медиите, дейци на културата и науката и ръководители на културни институции.

Специален гост на Тържественото заседание беше г-жа Петра Пау, заместник-председател на Бундестага на Федерална Република Германия – страната, която председателства Европейския съюз от 1 януари 2007 г.

В края на заседанието прозвуча химнът на Обединена Европа “Ода на радостта”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини