Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България
31/05/2007

Парламентът прие Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България

31 май 2007 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 31 май 2007 г. на второ четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, които предвиждат премахване на наборната военна служба от 1 януари 2008 г. Парламентът прие на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пънища и пристанищата на Република България.

Народните представители приеха още на второ четене промени в Закона за нормативните актове, промени в Кодекса за застраховането, Закона за електронното управление и ратифицира Тристранната конвенция относно трансбалканската система петролопроводи “Бургас – Вльора” между Албания, България и Македония, както и изменение на Финансовия договор с Европейската инвестиционна банка по проекта “България – автомагистрала Тракия”. Парламентът реши да отпусне пенсии за особени заслуги към държавата и нацията на седем изтъкнати дейци на науката и културата.

Клетва като народен представител от Коалиция за България положи Радослав Иванов на мястото на Илияна Йотова, избрана за евродепутат.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини