Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Срещи в Народното събрание на делегация на Групата за приятелство с България в Държавната Дума на Руската Федерация
20/06/2007

Срещи в Народното събрание на делегация на Групата за приятелство с България в Държавната Дума на Руската Федерация

20 юни  2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 20 юни 2007 г. с делегация на Групата за приятелство с България в Държавната дума на Руската Федерация, водена от нейния председател Евгений Фьодоров. Руската парламентарна делегация е в България на тридневно официално посещение.

В разговора бе потвърден интересът на двете страни да задълбочават сътрудничеството си във всички области, като развиват отношения на прагматична и дългосрочна основа. Като приоритетни в рамките на двустранните отношения бяха посочени търговско-икономическите връзки, енергетиката, инвестиционното партньорство, транспортните връзки, туризмът и контактите на регионално ниво.  Споделено бе разбирането, че ключова роля за цялостния процес на активизиране на диалога между двете страни имат и парламентите на България и Руската Федерация. Изтъкната бе необходимостта от засилено сътрудничество на ниво парламентарни комисии.

Ръководителят на руската парламентарна делегация предаде поздравления на Георги Пирински от името на неговия руски колега, председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация Борис Гризлов. Гостът оцени като изключително ползотворна визитата си в нашата страна.

Делегацията на групата за приятелство с България в Държавната Дума на Руската Федерация, водена от нейния председател Евгений Фьодоров, се срещна в парламента и с ръководствата на Групата за приятелство България – Руска Федерация и с членовете на Комисията по икономическа политика.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини