Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с министъра на образованието и науката
02/10/2007

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с министъра на образованието и науката

2 октомври 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 2 октомври 2007 г. с министъра на образованието и науката Даниел Вълчев. Министър Вълчев връчи на председателя на парламента Доклад за изпълнение на Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006 – 2015 г.) през учебната 2006/2007 г. и за мерките, които ще се предприемат през учебната 2007/2008 г.

На срещата Даниел Вълчев информира председателя на Народното събрание за развитието на учителския протест. Той го запозна с писмата, които е изпратил от свое име и от името на министъра на финансите Пламен Орешарски до председателите на парламентарните комисии по образованието и науката и по бюджет и финанси с молба двамата да бъдат изслушани на съвместно заседание на комисиите.

В изявление за медиите след срещата председателят на Народното събрание заяви, че сближаване на позициите на учителите и правителството може да се постигне при достатъчно обективни и разумни разговори. Не е уместно парламентът да играе посредническа роля в преговорите между стачкуващите и правителството, посочи в отговор на въпрос Георги Пирински. Той добави, че парламентът по-скоро поставя въпроса да се чуят достатъчно ясно всички гласове или всяка от страните да назове ясно реалните си очаквания за разумно решение.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини