Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на председателя на Народното събрание с индийския посланик
03/04/2003
СРЕЩА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С ИНДИЙСКИЯ ПОСЛАНИК


България подкрепя внесената от Индия в ООН всеобхватна Конвенция за борба срещу международния тероризъм, заяви председателят на Народното събрание Огнян Герджиков на среща с посланика на Индия у нас Динкар Кхулар.

Проф. Герджиков изрази задоволство, че Индия и България като демократични страни се обявяват решително за борба срещу световния тероризъм. Международният тероризъм е най-голямата заплаха за мира в света и всички демократични държави трябва да се обединят срещу нея, посочи председателят на Народното събрание. Посланик Кхулар отбеляза, че нито една страна не е застрахована срещу терористични актове и Индия се опитва да се бори с тероризма във всичките му форми.

На срещата Огнян Герджиков запозна индийския посланик с външнополитическите приоритети на България, както и с работата на Народното събрание. Той отправи отново покана към председателя на Долната камара на индийския парламент Манохар Джоши да посети България през септември т.г.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини