Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо до председателя на Народната камара на Афганистан
07/11/2007

Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо до председателя на Народната камара на Афганистан

7 ноември 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 7 ноември 2007 г. съболезнователен адрес до председателя на Народната камара на Националното събрание на Ислямска република Афганистан Юнус Кануни по повод убийственото покушение в северната афганистанска провинция Баглан, отнело живота на десетки невинни мъже, жени и деца, сред които депутати от Народната камара.

В съболезнователния адрес се казва:
“Бих искал да изразя дълбоките съболезнования на народните представители от Народното събрание на България. Изпитваме искрено състрадание към скръбта на близките на жертвите и се присъединяваме към траурното поклонение пред тяхната памет.

Категорично осъждаме кървавите терористични атентати, защото няма и не може да има оправдание за такова посегателство срещу живота на невинни хора. Вярвам, че този брутален акт няма да спре усилията за демократично развитие и трайна стабилизация на приятелски Афганистан, подкрепяни от демократичната общност, в това число и от Република България”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини