Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламенът гласува на второ четене текстове от законопроекта за защита на животните
17/01/2008

Парламенът гласува на второ четене текстове от законопроекта за защита на животните

17 януари 2008 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 17 януари 2008 г. на второ четене текстове от законопроекта за защита на животните. Забранява се изоставянето на животни, както и всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животно, трайно увреждане или стрес, предвижда законопроектът. Гласуването ще продължи на заседанието на 18 януари 2008 г.

Народните представители обсъдиха на първо четене промени в Закона за съхранение и търговия със зърно. Въвеждане на механизми за проследяване на зърното по цялата верига от производителите до мелниците и крайните потребители при спазване на принципа за неговата безопасност за хората и животните, предвиждат промените в Закона.

Парламентът обсъди също на първо четене промени в Закона за избиране на членове на ЕП от България, както и проекторешение за преизбиране на Лалко Дулевски като председател на Икономическия и социален съвет с мандат от 4 години.

Университетските болници да бъдат преобразувани от търговски дружества в държавни структури, предвиждат промени в Закона за висшето образование, обсъдени от Народното събрание на първо четене.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини