Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на бившия президент на Словения Янез Дърновшек
25/02/2008

Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на бившия президент на Словения Янез Дърновшек

25 февруари 2008 г.

По повод кончината на бившия президент на Словения Янез Дърновшек председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо до председателя на Държавното събрание на Република Словения Франце Цукяти.

В съболезнователния адрес се казва:

“Моля, приемете моите и на депутатите в 40-то Народно събрание на Република България най-дълбоки съболезнования по повод кончината на бившия президент на Словения, големия политик и държавник Янез Дърновшек.

Личност с ярко присъствие в политическия живот на страната, той има изключително ценен принос в съвременното развитие на Република Словения. Като убеден демократ, Янез Дърновшек се ползваше и от заслуженото доверие на европейската и международната демократична общност.

Убеден съм, че словенският народ винаги ще си спомня с дълбока признателност за неговата решаваща роля за присъединяването на страната към Европейския съюз и НАТО, за всеотдайната му и мъдра държавническа дейност”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини