Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Изслушване в парламентарната подкомисия по усвояването на средствата от Европейския съюз
21/03/2008

Изслушване в парламентарната подкомисия по усвояването на средствата от Европейския съюз


21 март 2008 г.


Очаква се в средата на април тази година генералният директор на дирекция "Разширяване" към Европейската комисия Майкъл Лий да вземе становище дали българското правителство е предоставило достатъчно доказателства, че системата по програма ФАР у нас работи и че констатираните нарушения се отнасят до отделни проекти. Това каза заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски пред парламентарната подкомисия по усвояването на средствата от Европейския съюз.


Заместник-министър Ивановски добави, че до 31 март 2008 г. българското правителство трябва да отговори на въпросите в писмото на представителя на Европейската комисия за това дали има нарушения при усвояването на средствата по програма ФАР. Той изрази увереност, че отговорът на правителството ще възстанови доверието между българските власти и Европейската комисия и посочи, че по програма ФАР не са изплащани средства преди представянето на изискуемия пакет документи от бенефициентите.


Ивановски каза, че в отговор на сигналите от Европейската комисия правителството е засилило контрола върху звената, които управляват европейските пари.


Подкомисията ще продължи активното си сътрудничество с Министерството на финансите, за да може парламентът да проследи адекватността на действията на българските власти във връзка с усвояването на средствата от Европейския съюз.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини