Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Георги Пирински е на официално посещение в Кралство Дания
26/03/2008

Председателят на Народното събрание Георги Пирински е на официално посещение в Кралство Дания

Копенхаген, 25 – 27 март 2008 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински е на официално посещение в Кралство Дания от 25 до 27 март 2008 г. Визитата е по покана на председателя на датския парламент Тор Педерсен. Георги Пирински е придружен от председателя на Групата за приятелство България – Дания Несрин Узун (ПГ на ДПС) и от народните представители Атанаска Тенева (ПГ на Коалиция за България) и Мария Ангелиева – Колева (ПГ на НДСВ).

В датския парламент се проведе официалната среща на председателя на Народното събрание на Република България Георги Пирински с председателя на Фолкетинга на Кралство Дания Тор Педерсен. В срещата участваха също заместник-председателите на датския парламент Свен Аукен (Социалдемократическа партия), Сьорен Есперсен (Датска народна партия), Холгер Нилсен (Социалистическа народна партия) и Хелге Адам Мьолер (Консервативна партия).

Председателят на Народното събрание и членовете на водената от него делегация ще бъдат официално приветствани в Пленарната зала на Фолкетинга. На церемония в парламента на Кралство Дания Георги Пирински ще връчи почетни грамоти и плакети на бившия председател на датския парламент Кристиян Мейдал и на говорителите на основни политически партии в Дания за техния личен принос за присъединяването на България към Европейския съюз.

Програмата на официалното посещение включва срещи с членовете на Комисията по външна политика и с Комисията по европейски въпроси, както и с парламентарния Омбудсман Ханс Гамелторф-Хансен. Българските парламентаристи ще разговарят също и с министъра на образованието и северното сътрудничество на Кралство Дания Бертел Хордер.

На 26 март 2008 г. е Аудиенцията на председателя на Народното събрание при Н. В. Кралица Маргрете Втора в двореца „Амалиенборг”.

Председателят на Народното събрание и водената от него делегация ще посетят Европейския информационен център, Южнодатския университет и центъра „Ханс Кристиан Андерсен”, гр. Одензее.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини