Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо до председателя на Национално събрание на Виетнам Нгуен Фу Чонг
11/08/2008

Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо до председателя на Национално събрание на Виетнам Нгуен Фу Чонг

11 август 2008 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 11 август 2008 г. съболезнователен адрес до председателя на Национално събрание на Виетнам Нгуен Фу Чонг по повод опустошителните бури, довели до стотици човешки жертви.

В съболезнователното писмо се казва:

„С тревога проследих новините за опустошителната буря „Камури”, връхлетяла Вашата страна, отнела живота на стотици виетнамски граждани и нанесла значителни материалтни щети. Покрусен съм от голямата трагедия, причинена от разрушителните наводнения и свлачища, които оставиха без дом хиляди хора.

Моля, приемете моите и на народните представители от 40-то Народно събрание на Република България съболезнования и съчувствие към близките и семействата на жертвите, към Вас и към депутатите от Национално събрание на Виетнам.

Убеден съм, че с общите усилия на държавата и гражданите разрушенията и последиците от природното бедствие скоро ще бъдат преодолени.”

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини