Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие посланика на Грузия Михеил Уклеба
15/08/2008

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие посланика на Грузия Михеил Уклеба

15 август 2008 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие на 15 август 2008 г. посланика на Грузия у нас Михеил Уклеба по негова молба. Посланикът запозна Георги Пирински с текущото развитие на обстановката в Грузия, наблягайки върху продължаващото военно присъствие на Русия в страната. Той го информира за грузинската позиция, за причините за започване на военните действия, както и за щетите, нанесени на Грузия.

Гостът изтъкна подкрепата, оказана на Грузия от други страни, както и очакванията му България да прояви разбиране и отношение по въпроса.

Председателят на българския парламент изрази мнението, че прилагането на военна сила не е начин за решаване на проблемите. Той изтъкна значението на прилагането на шестте точки на Френското председателство, приети от двете страни в конфликта. Всяко отклонение от приетите задължения ще бъде основание да се преценява отговорността на всяка от страните за преодоляването на конфликта и търсенето на пътища за неговото разрешаване.

Георги Пирински изрази готовност за развитие на двустранните отношения, включително и между парламентите на двете държави, както и за контакти между председателите на двата парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини