Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински ще участва в Международния форум на лидерите – 2008 в САЩ
15/08/2008

Георги Пирински ще участва в Международния форум на лидерите – 2008 в САЩ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва в Международния форум на лидерите – 2008 в САЩ. Форумът, който е организиран от Националния демократически институт, ще се проведе от 25 до 28 август 2008 г. в Денвър, САЩ.

В дискусиите ще вземат участие над 500 изявени политици от над 100 страни. Сред тях ще бъдат настоящи и бивши държавни глави, председатели на парламенти, представители на изпълнителната власт, политици и дипломати.

Темите на форума ще бъдат фокусирани върху политическите процеси по света и необходимостта от разширяване на демократичните процеси в глобален план. Сред основните теми, които ще бъдат обсъдени на форума, са развитие на международната политика, вътрешнополитическите процеси в САЩ, международните проблеми, включително промените в климата, развитие на световната икономика, здравеопазването и бъдещето на демокрацията.

В рамките на посещението си в САЩ председателят на българския парламент Георги Пирински ще се срещне с българската общност в Питсбърг по повод 100-годишнината от Независимостта на България в Българо-македонския национален образователен и културен център и ще присъства на честване и изложба в Минеаполис под надслов „100 години Независимост на България и 65 години от спасяването на българските евреи”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини