Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на председателя на Народното събрание Георги Пирински с председателя на Ландтага на германската провинция Хесен Норберт Картман
23/03/2009

Среща на председателя на Народното събрание Георги Пирински с председателя на Ландтага на германската провинция Хесен Норберт Картман

23 март 2009 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие на 23 март 2009 г. председателя на Ландтага на германската провинция Хесен Норберт Картман, който е на посещение в България.

Георги Пирински изрази благодарността на страната ни за подкрепата на Ландтага за членството на България в Европейския съюз. Той изтъкна ролята на ползотворните контакти с германската провинция – както в периода преди присъединяването, така и след членството в ЕС.

Председателят на парламента подчерта, че България развива много активно партньорство с провинциите Баден-Вюртенберг, Райнланд-Пфалц и Бавария и изрази увереност, че ще бъдат използвани всички възможности за задълбочаване на сътрудничеството на страната ни и с Хесен. По време на разговора бе изразена и готовността за подкрепа на всякакви инициативи на парламентарно и правителствено ниво за активизиране на на партньорството на страната ни с една от най-динамично развиващите се германски провинции.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински запозна германския гост с интензивната законодателна дейност на 40-то Народно събрание, свързана както с подготовката за членство, така и в периода след присъединяването към Евросъюза.

Норберт Картман даде висока оценка за положените усилия и за успешното интегриране на България в ЕС. Той допълни, че Хесен отдава голямо значение на сътрудничеството си с България и е силно заинтересована от осъществяване на съвместни проекти с български партньори.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини