Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание проф. Любен Корнезов се срещна с отбора на юридическия факултет на УНСС, участвал в международно състезание по право на Европейския съюз
08/05/2009

Заместник-председателят на Народното събрание проф. Любен Корнезов се срещна с отбора на юридическия факултет на УНСС, участвал в международно състезание по право на Европейския съюз

8 май 2009 г.

Заместник-председателят на Народното събрание проф. Любен Корнезов се срещна на 8 май 2009 г. с отбора на юридическия факултет на УНСС, участвал в международно състезание по право на Европейския съюз.

Надпреварата е организирана от Центъра за юридически науки към Университета в Кеймбридж, Великобритания и е под егидата на Съда на Европейските общности в Люксембург. Тази година тя се проведе от 1 до 4 май 2009 г. в столицата на Украйна - Киев.

Участниците в отбора – студентите Дияна Златева, Елисавета Христова и Илияна Мавродиева и треньорът им Христо Кирилов, споделиха с проф. Корнезов впечатлението си от състезанието. Те съобщиха, че всеки от тях поотделно е пледирал на английски език като ответник и ищец по казус за свободно движение на стоки и услуги. В симулираното производство е отправено преюдициално запитване до Съда на Европейските общности по 6 въпроса.

Младежите смятат, че в условията на силна конкуренция са успели да защитят както авторитета на УНСС като участник за първи път в състезанието, така и на българската правна наука. По думите им в този дух са били и отзивите от страна на съдии, организатори и студенти от други университети.

Представителите на УНСС са се класирали на девето място между седемнадесет отбора, а Дияна Златева е отличена с ораторска награда.

Проф. Любен Корнезов поздрави студентите за успешното им представяне и им пожела успехи в изпитната сесия и професионална реализация в областта на правото на ЕС.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини