Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Писмо от председателя на ЦИКЕП Светла Димитрова до 40-то Народно събрание
16/05/2009

Писмо от председателя на ЦИКЕП Светла Димитрова до 40-то Народно събрание

16 май 2009 г.

Председателят на Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България Светла Димитрова е изпратила писмо до 40-то Народно събрание.

В него тя посочва, че на 13 май 2009 г. от парламентарната трибуна са прозвучали квалификации по адрес на дейността на комисията, които по думите й целят да внушат на обществото неправилна и негативна нагласа за работата на ЦИКЕП.

Председателят на ЦИКЕП изразява мнение, че такова поведение е недопустимо и е опит за намеса в работата на комисията. Тя припомня, че съгласно законовите норми, определящи императивни срокове, свързани с дейността на избирателните комисии, същите работят на ненормиран работен ден без почивни дни и празници и в рамките на цялото денонощие, за да обезпечат непрекъсваемия изборен процес.

В писмото председателят на ЦИКЕП пожелава ползотворна работа на Народното събрание и изразява надежда, че от трибуната на парламента повече няма да звучат подобни оценки и квалификации.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини