Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
По повод 1 юни Георги Пирински се срещна с деца, лишени от родителска грижа
01/06/2009

По повод 1 юни Георги Пирински се срещна с деца, лишени от родителска грижа

1 юни 2009 г.

В Деня на детето – 1 юни, председателят на Народното събрание Георги Пирински посети Бяла Слатина и Борован.

Георги Пирински беше гост на детския празник, организиран пред Дома на културата в Бяла Слатина. Председателят на парламента поздрави малките изпълнители, участници и гости на тържеството по случай Международния ден на детето. Той им пожела щастливо детство и успехи в учението.

Изложба на детски рисунки беше подредена на площада в Бяла Слатина. Под мотото «Да оцветим света» на голямо платно малките художници имаха възможност да разгърнат творческите си способности. Децата получиха като подарък образователната книжка «Нашият парламент».

По-късно председателят на Народното събрание заедно с народния представител Георги Божинов посетиха Дома за деца, лишени от родителска грижа „Цветко Сълковски” в село Борован, където живеят 60 деца от 3 до 18 години. Впечатляващи са условията, при които се обучават и възпитават младежите от дома, отбеляза Георги Пирински. Направеното обаче е само едно добро начало, защото всички ние сме длъжници на децата и трябва да удвоим усилията си, за да имаме още по-щастливи деца и проспериращи общини, подчерта председателят на парламента.

Със свои изпълнения на песни и стихове децата от дома поздравиха Георги Пирински. За празника те получиха подаръци - DVD-уредба, лакомства и книжки.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини