Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Георги Пирински получи писмо от председателя на Националното събрание на Франция
19/06/2009

Председателят на парламента Георги Пирински получи писмо от председателя на Националното събрание на Франция


19 юни 2009 г.


Председателят на Народното събрание Георги Пирински получи на 19 юни 2009 г. писмо от председателя на Националното събрание на Франция Бернар Акуайе. В него Бернар Акуайе благодари на българския си колега за изразената съпричастност на Народното събрание със скръбта на френския народ във връзка с катастрофата на самолет на „Ер Франс”, разбил се над Атлантическия океан.

На 3 юни 2009 г. Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо до председателя на Националното събрание на Франция, в което изказа най-дълбоки съболезнования по повод трагичния инцидент и изрази искрената съпричастност на народните представители и българското общество към мъката на всички французи.


В отговор Бернар Акуайе пише на председателя на Народното събрание:


„Бях дълбоко трогнат от съболезнователното Ви писмо след трагичната катастрофа със самолета на „Ер Франс”, извършващ полет между Рио де Жанейро и Париж. Искрено Ви благодаря.

Франция научи вестта за тази катастрофа с дълбоко безпокойство. Цяла Франция е опечалена и сплотена в подкрепата си към семействата и близките на жертвите от различните страни, засегнати от тази катастрофа. Солидарността, която Вие изразихте, ще достигне със сигурност до техните сърца.

Франция прави всичко необходимо, с ценната помощ на бразилските власти и с помощта на други страни, за да продължи издирванията и доведе анкетата до причините за тази драма.”

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини