Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева се срещна с депутата от Ландтага на германската провинция Бавария и бивш министър-председател на провинцията Гюнтер Бекщайн
26/08/2009

Председателят на парламента Цецка Цачева се срещна с депутата от Ландтага на германската провинция Бавария и бивш министър-председател на провинцията Гюнтер Бекщайн

26 август 2009 г.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 26 август 2009 г. с депутата от Ландтага на германската провиция Бавария и бивш министър-председател и министър на вътрешните работи на федералната провинция Гюнтер Бекщайн. В срещата участваха заместник-председателят на парламента д-р Лъчезар Иванов, съпредседателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Анастас Анастасов и народните представители Тодор Димитров и Красимир Ципов. От германска страна в разговора участва директорът на Института за международни отношения и сътрудничество към  Фондация “Ханс Зайдел” – Мюнхен Кристиан Йохан Хегемер.

Председателят на парламента Цецка Цачева представи законодателните приоритети на 41-то Народно събрание и потвърди волята за бързи и качествени реформи, които се очакват от цялото общество. Тя акцентира върху политиките за противодействие на корупцията и борбата с организираната престъпност, както и сигурността на гражданите. В тази връзка председателят на Народното събрание отбеляза, че вчера българският парламент е бил домакин на форум на тема „Полицията в модерното общество: необходимата реформа в България”. Тя допълни, че участницитие в дискусията са се обединили около разбирането за необходимостта от цялостна стратегия за развитието на сектора на сигурността у нас.

Друг наш основен приоритет е повишаването на ръста на доходите в България в условията на преодоляване на последиците от световната икономическа и финансова криза, посочи г-жа Цецка Цачева.

На срещата бе отделено важно място на реформата в системата на здравеопазването, както и на развитието на инфраструктурата.

Гюнтер Бекщайн изтъкна, че България е важна за Европейския съюз със своята вековна история и култура. Вашата страна днес има всички шансове да оползотвори по най-ефективния начин предимствата, които дава членството в Евросъюза, допълни той.

В разговора бе дадена висока оценка на развитието на отношенията между Република България и германската провинция Бавария. Председателят на парламента и германският гост изразиха увереност, че това партньорството ще продължи да се разива и занапред.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини