Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за пътищата
27/08/2009

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за пътищата

27 август 2009 г.

На заседанието си на 27 август 2009 г. Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за пътищата. Те предвиждат управлението на Национална агенция "Пътна инфраструктура" да премине към министъра на регионалното развитие и благоустройството.

В мотивите си вносителите – народните представители Любен Татарски, Александър Ненков, Иван Вълков и Искра Фидосова посочват, че с преминаването на агенцията към едно министерство ще се разреши проблемът с подчинеността на администрацията, управляваща пътищата, на множество структури и ще се фокусират компетентностите и отговорността на едно място. Предлага се Националната агенция "Пътна инфраструктура" да се преименува на Агенция "Пътна инфраструктура" и да отпадне двустепенната система на управление на агенцията.

По предложение на управителя на Българската народна банка парламентът избра Калин Димитров Христов за подуправител на БНБ. Кандидатурата на Христов подкрепиха 174 народни представители, против бяха двама, а 28 депутати се въздържаха.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини