Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева проведе срещи с посланиците на Япония и Китай
31/08/2009

Председателят на парламента Цецка Цачева проведе срещи с посланиците на Япония и Китай

31 август 2009 г.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 31 август 2009 г. последователно с извънредния и пълномощен посланик на Япония Цунехару Такеда и с извънредния и пълномощен посланик на Китай Джан Вансюе.

На срещата с японския дипломат бе дадена висока оценка на развитието на отношенията между България и Япония и бе потвърдена волята за тяхното задълбочаване и развитие. През последните две десетилетия е отбелязан съществен напредък в двустранните контакти, подчерта посланик Цунехару Такеда и акцентира върху значителната финансова подкрепа, която неговата страна е оказвала на България в годините на преход. Партньорството в икономическата сфера, както и реализирането на преки инвестиции, ще бъде и занапред основен приоритет, изтъкна още посланикът на Япония.

Посланик Цунехару Такеда информира г-жа Цецка Цачева за проведените на 30 август 2009 г. парламентарни избори в Япония. Отбелязано бе, че парламентарното сътрудничество на ниво групи за приятелство и парламентарни комисии може да играе съществена роля за по-нататъшното развитие на приятелските връзки.

Посещенията на най-високо ниво между България и Китай през последните години свидетелстват за общия стремеж на двете страни да развиват дългосрочни приятелски и партньорски отношения, бе отбелязано на срещата с посланик Джан Вансюе. По време на разговора бе потвърдена воля за засилено търговско-икономическо сътрудничество. Посланикът на Китай предаде поздрави от името на председателя на Общокитайско събрание на народните представители У Банго.

Председателят на българския парламент информира двамата посланици за законодателните приоритети на 41-то Народно събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на председател, заместник–председатели и секретар на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Комисията за финансов надзор

Избор на подуправител на БНБ - Банков надзор

    Последни новини