Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът гласува състава на постоянните парламентарни делегации в международни организации
04/09/2009

Парламентът гласува състава на постоянните парламентарни делегации в международни  организации

4 септември 2009 г.

Народното събрание гласува на заседанието си на 4 септември 2009 г. състава на постоянните парламентарни делегации в международни организации. По предложение на ПГ на ПП ГЕРБ председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде ръководител на постоянната делегация  в Интерпарламентарния съюз. Начело на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО ще бъде Доброслав Димитров от ПГ на ПП ГЕРБ.

Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще се ръководи от Стоян Мавродиев /ПП ГЕРБ/, а делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа – от Живко Тодоров /ПП ГЕРБ/.

За ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество бе избран Свилен Крайчев /ПП ГЕРБ/. Българските парламентаристи в парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива ще бъдат ръководени от Цветан Цветанов /РЗС/.

Делегацията в Асамблеята на европейската сигурност и отбрана /Асамблея на ЗЕС/ ще бъде оглавена от Иван Иванов /Синята коалиция/. Четин Казак от ДПС ще бъде начело на делегацията в Парламентарна асамблея по франкофонията. Постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие ще бъде ръководена от лидера на "Атака" Волен Сидеров. За ръководител на делегацията на българския парламент в Евросредиземноморската парламентарна асамблея бе избран Драгомир Стойнев.

Във времето за парламентарен контрол на въпроси и питания на народни представители отговаряха вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министрите Божидар Нанев, Трайчо Трайков, Александър Цветков и Тотю Младенов.

Заместник министър-председателят и министър на финансите Симеон Дянков отговори на въпрос на народния представител Михаил Миков относно политиката за изпълнение на изискванията на Шенген, на въпрос на Меглена Плугчиева относно рискове при усвояване на средствата по Оперативна програма "Административен капацитет" след закриване на Министерството на държавната администрация и административната реформа и на въпрос на Пламен Орешарски относно изпълнение на заявени ангажименти като първи действия след сформиране на правителство на ГЕРБ.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отговори на въпрос на Иван Иванов относно резултатите от досегашната дейност на Българския енергиен холдинг.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията отговори на въпрос и на питане на Петър Мутафчиев относно политиката по разкриване на наследството от бившето управление на страната и на въпрос на Иван Иванов относно продажбата на летище Търговище.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов отговори на въпрос на Драгомир Стойнев относно намеренията за изплащане на енергийни помощи за 2009 и 2010 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини