Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
България има воля да осъществи препоръките на ЕК в областта "Правосъдие и вътрешни работи", заяви по време на посещението си в Народното събрание заместник-председателят на Европейския парламент Даяна Уолис
25/09/2009

България има воля да осъществи препоръките на ЕК в областта "Правосъдие и вътрешни работи", заяви по време на посещението си в Народното събрание заместник-председателят на Европейския парламент Даяна Уолис

25 септември 2009 г.

Заместник-председателят на Народното събрание Атанас Семов се срещна в парламента на 25 септември 2009 г. със заместник-председателя на Европейския парламент Даяна Уолис. В разговора участваха заместник-председателят на Народното събрание Георги Пирински, председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Светлин Танчев и председателят на Комисията по външна политика и отбрана Димитър Чукарски.

Даяна Уолис е в България за участие в конференция на тема "Европейско законодателство и практики в помощ на добри управленски решения", организирана от Българската асоциация за европейско право. По време на визитата си у нас тя представи Стокхолмската програма на ЕС за свобода, сигурности правосъдие.

След срещата си с българските парламентаристи, в изявление за представителите на медиите, заместник-председателят на Европейския парламент сподели, че България има ентусиазъм и воля да бъдат осъществени препоръките на Европейската комисия в областта "правосъдие и вътрешни работи".

От посещението си във вашата страна имам впечатлението, че в България съществува голям ентусиазъм и воля да бъдат осъществени мерките, които предлага Европейският съюз, и аз съм убедена, че това ще се случи, каза заместник-председателят на ЕП. Най-важното е да работим заедно като парламентаристи, за да осъществим промените, отбеляза Даяна Уолис.

Заместник-председателят на българския парламент Атанас Семов посочи, че в разговорите е обсъдено по-тясното сътрудничество между Народното събрание и Европейския парламент. Той заяви, че ако референдумът в Ирландия за Лисабонския договор бъде успешен, България ще организира през ноември конференция, посветена на новата роля на националните парламенти.

Заместник-председателят на Европейския парламент Даяна Уолис подчерта, че през ноември ще се честват 20 години от промените, които настъпиха в Европа. По този повод в Европейския парламент ще бъдат поканени млади хора – връстници на промените. Тя изрази убеденост, че младежи от България да се включат активно в представителните събития.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на председател, заместник–председатели и секретар на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Комисията за финансов надзор

Избор на подуправител на БНБ - Банков надзор

    Последни новини