Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заседанието на Народното събрание на 25 септември 2009 г. беше посветено на парламентарен контрол
25/09/2009

Заседанието на Народното събрание на 25 септември 2009 г. беше посветено на парламентарен контрол

25 септември 2009 г.

Заседанието на Народното събрание на 25 септември 2009 г. беше посветено на парламентарен контрол.

Заместник-министър председателят и министър на финансите Симеон Дянков отговори на въпрос на народния представител Михаил Миков за закриването на Териториално митническо управление Видин и на народния представител Меглена Плугчиева относно уволнения в системата на Държавната агенция по горите. В отговор на въпрос на Деница Гаджева за състоянието на Информационна система за управление и наблюдение на средствата от Структурните инструменти на Европейския съюз (ИСУН), вицепремиерът посочи, че недобрата разработка на системата е една от причините петте оценки за съответствие на оперативните програми да ни бъдат върнати с отрицателни мнения от Европейската комисия. Той отбеляза, че екипът на финансовото министерство работи денонощно по усъвършенстването на системата.

Министърът на културата Вежди Рашидов отговори на два въпроса на народния представител Станислав Станилов – за позицията на Министерството на културата към нарушения в резерват "Стария Несебър" и за нарушения в Национален Архитектурно-археологически резерват Дуросторум-Дръстър-Силистра.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова отговори на въпрос на депутата Кирил Гумнеров за проект за изграждане на пречиствателна станция в град Ловеч.
Министърът без портфейл Божидар Димитров отговори на въпрос на народния представител Цвета Георгиева относно информационен сайт на Дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отговори на три въпроса на народни представители. В отговор на въпрос на Иван Николаев Иванов  за строителството на тунел под Шипка, министърът посочи, че новото ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура" е включило проекта в обхвата на ОП "Транспорт", като е налице пълно разбиране от европейските партньори. Той отбеляза, че строителството на тунела под Шипка може да започне през 2014  година. В отговор на въпрос на народния представител Павел Шопов относно контрола върху концесионирането на плажовете по българското Черноморие, министър Плевнелиев  заяви, че  контролът по изпълнение на концесионните договори е засилен, като са извършени увеличен брой проверки. Министър на регионалното развитие и благоустройството отговори и на въпрос на Иван Николаев Иванов  относно връзката на Стара Загора с АМ "Тракия".

Министърът на образованието, младежта и науката  Йорданка Фандъкова отговори на въпрос на народния представител Кирил Гумнеров относно възможността за откриване на филиал на Стопанска Академия "Димитър А. Ценов" - Свищов в град Ловеч и направените постъпки за това.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини