Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заседанията на парламента се излъчват в реално време на интернет-страницата на Народното събрание
20/01/2010

Заседанията на парламента се излъчват в реално време на интернет-страницата на Народното събрание

20 януари 2010 г.

Заседанията на парламента се излъчват от 20 януари 2010 г. в реално време на интернет-страницата на Народното събрание. Проектът се реализира със съдействието на Българска национална телевизия.

В началото на пленарното заседание председателят на парламента Цецка Цачева съобщи, че това е един дългосрочен проект, който предстои да бъде разширяван и обогатяван. С него поставяме началото на нов етап в развитието на демократичната парламентарна публичност и гарантиране по-голяма прозрачност на законодателния процес, добави председателят на Народното събрание.

Още с приемането на Правилника за своята дейност депутатите от 41-то Народно събрание решиха откритите заседания на парламента да се излъчват в реално време в Интернет чрез интернет-страницата на Народното събрание. С това се цели качествено ново ниво на прозрачност на законодателния процес и осигуряване на възможност за пряко наблюдение от българските граждани в страната и в чужбина върху дейността на законодателния орган на Република България.

Предстои създаването и на аудиовизуален архив в сайта на Народното събрание, който ще позволи систематично проследяване на законодателния процес в неговата последователност и пълен обем.

На 20 януари 2010 г. председателят на Народното събрание Цецка Цачева и генералният директор на Българската национална телевизия Уляна Пръмова подписаха споразумение за дългосрочно сътрудничество, чиято цел е да бъде гарантирана по-голяма публичност и прозрачност на законодателния процес с помощта на съвременните аудиовизуални средства.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини